FunSkate Konkurrence

I Dansk Skøjte Unions FunSkate konkurrencer kan løbere på alle niveauer konkurrere på færdigheder og kunnen i aldersopdelte rækker. Konkurrencerne er opdelt i 2 rækker: FunSkate konkurrence, hvor klubmærke 1 skal være bestået og FunSkate Free, hvor klubmærke 4 skal være bestået.

I Funskate rækken konkurrerer man udelukkende i elementer – forlæns/baglæns løb, trin, stå på et ben, brems etc. I FunSkate Free række løber man et lille program til musik på 1½ min.
Alle medlemmer vil i løbet af sæsonen blive inviteret til at deltage.

Dansk Skøjte Union  afholder årligt 3 FunSkate og FunSkate Free konkurrencer i øst og i vest samt en afsluttende finale. Se yderligere beskrivelse af de enkelte konkurrencer i DSUs FunSkate program på www.funskate.org

For at deltage i FunSkate-serien kræves ikke konkurrencelicens fra DSU.

FunSkate Office

Udover træningen på is har vi et tilbud om off-ice aktiviteter til FunSkate holdene. Off-ice er træning udenfor isen, som bl.a. kan være smidighed/styrke træning på pilatesbolde, teknisk træning, Zumba mm. Alt sammen træning, som kan gøre dig bedre til at løbe på skøjter, men vigtigst af alt er det træning, som forbedrer din motorik, balance og styrke. Disse egenskaber kan bruges på isen, men også i mange andre sammenhænge.

GSF´s mærkeprøver

GSF´s mærkeprøver, som er et nationalt testsystem, omfatter 7 mærkeprøver og bliver afholdt i klubben i den sædvanlige træningstid, og bliver bedømt af klubbens trænerteam. Ved beståelse af et mærke får løberen udleveret et diplom og har mulighed for at købe en pin for hvert bestået mærke. Kravene til de enkelte mærker kan ses i infomappen under downloads.

Øvrige konkurrencer

Flere skøjteklubber på Sjælland afholder årligt konkurrencer for FunSkatemedlemmer, hvor nabo klubber inviteres til at deltage. Det har i forgangne sæsoner været en stor succes, så vi opfordrer så mange som muligt til at deltage.

Der konkurreres i de færdigheder der undervises i på FunSkateholdene, svarende til klubmærke færdigheder og tests. Alle medlemmer vil i løbet af sæsonen blive inviteret til at deltage.

Vi vil gerne understrege, at det naturligvis er helt frivilligt, om børnene/forældrene ønsker at deltage i FunSkate konkurrencer og øvrige konkurrencer.

Godt at vide

  1. Husk det er en breddekonkurrence – ikke et VM. Nogle løbere vil være i det helt store udstyr og med makeup – det ønsker vi ikke i GSF! Børnene må meget gerne have skøjtedragter på, men hold det på et lavt plan og tal med en på kontoret eller en træner inden I investerer penge i en dragt.
  2. Vi vil meget gerne have, at løberne har en GSF-trøje, men det er ikke et krav.
  3. Skøjterne skal være i orden – tjek om de skal slibes og om snørebåndene er i orden
  4. Vi vil gerne have at børnene får en god oplevelse og klarer sig godt, men husk at gør de det de kan, så kan alle være tilfredse med resultatet
  5. Det kan være lange dage i skøjtehallen, så lav en aftale med andre forældre, hvis I ikke kan være der under hele konkurrencen. Børnene vil som hovedregel meget gerne være der hele dagen, hvis de har nogen at lege med og samtidig vil de kunne bakke hinanden op.