Holdopdeling og kriterier – konkurrencehold

Mesterskab:

Løberne har som udgangspunkt Dansk Skøjte Unions alderssvarende mærker og kan dermed deltage ved nationale mesterskaber og internationale konkurrencer. Enkelte K-løbere kan – på baggrund af en vurdering i trænergruppen – indgå på holdet.

Konkurrence 1 + 2:

Løberne har som udgangspunkt Dansk Skøjte Unions alderssvarende mærker og kan dermed deltage ved K-konkurrencer.
Løbere, som vurderes til at have potentiale til på sigt at opfylde disse krav, kan – på baggrund af en vurdering i trænergruppen – indgå på holdet.

Holdopdeling og kriterier – FunSkate

FunSkate tilbydes til alle børn og unge som har lyst til at prøve kræfter med skøjtesporten. Løberne vil være inddelt i grupper efter alder og niveau. Selvom man måske ikke har en verdensmester i maven, kan man deltage i konkurrencer og andre arran­gementer, blive dygtigere og have det sjovt.

FunSkate Free 1 + 2 + mini

Er hold for FunSkate løbere som er kommet et niveau højere. Der laves individuelle programmer til de løbere, som er klar til det, og der er også mulighed for at deltage i FunSkate konkurrencer.

Funskate:

Holdet for begyndere og øvede.

FunSkate Voksen:

Holdet for nybegyndere. Løberne træner sammen med FunSkate holdet mandag og onsdag kl. 17.45-18.30.

Konkurrencer:

Når løberne er nået til at beherske et vist antal grundlæggende elementer, kan de deltage i konkurrencer. Alle konkurrencerne er opdelt i aldersgrupper, så dem man konkurrerer med er nogenlunde på samme alder som en selv. Der konkurreres i 2 overordnede grupper, Mesterskabsrækker og Konkurrencerækker.

I mesterskabsrækkerne, kræves det at man har bestået Dansk Skøjte Unions mærkeprøver på et bestemt niveau. Andre konkurrencer stiller ingen mærkeprøvekrav. Det er trænerteamet, der vurderer, om løberen er kvalificeret til at deltage inden for vedkommendes aldersgruppe. I enhver konkurrence repræsenterer løberen GSF, hvorfor tilmelding til konkurrencer i alle tilfælde skal ske gennem klubben.

Mesterskaber:

For de dygtigste løbere er det især de Jyske Mesterskaber, Sjællandsmesterskaberne og Danmarksmesterskaberne, der trækker. Ved disse mesterskaber opdeles deltagerne efter alder og præstationsniveau i rækker for henholdsvis Senior, junior, novice, debs, springs, cubs og chicks.

Årets officielle Danmarksmestre er dem, der ved DM opnår første-pladsen i henholdsvis herrernes og damernes seniorrækker. Er der kun en eller to deltagere i rækken, gælder der dog særlige regler for at opnå titlen. I juniorrækken bliver man juniormester.

I mesterskabskonkurrencerne i senior, junior, novice og debs-rækkerne, både nationale og internationale, skal hver deltager løbe dels et kort program, dels et friløbsprogram, begge til musik valgt af løberen selv. Det endelige konkurrenceresultat afhænger af den placering, de enkelte løbere opnår i de to programmer tilsammen.